Dit was de laatste week voor mijn kerstvakantie begon en ook voordat ik richting Oostenrijk zou vertrekken, dus het was een behoorlijk volle week. Deadlines, werk en natuurlijk mijn spullen inpakken. Oftewel: ik had genoeg te doen! Gelukkig kon ik aan het einde van de week heerlijk bijkomen in Oostenrijk.

Maandag stond ik vroeg op om te kunnen werken aan al mijn deadlines. Die dag moest ik een artikel afschrijven voor de redactiecommissie van mijn studievereniging en donderdag moest ik een opdracht afhebben. Daarnaast had ik nog behoorlijk wat leeswerk in te halen, dus ik kon mijn tijd goed gebruiken! Wel nam ik even de tijd om mijn kamer in te richten met alle spullen die ik bij de Ikea op zondag had gehaald. Ik haalde onder andere een lijst voor de tekening die mijn vriend me cadeau had gegeven in Parijs en kon een veels te grote plant niet laten staan. Hij is misschien wat groot voor mijn kamer, maar ik ben er wel ontzettend blij mee!

Dinsdag ging ik ‘s ochtends naar college – waar we Zondag Met Lubach keken – en daarna lekker lunchen met een vriendin. Tegenwoordig zitten we iedere dinsdag standaard bij Luden. We beginnen met de studentenlunch (6 euro voor lunch en 2 drankjes) en blijven daar vervolgens werken aan de studie. Ideale manier om elkaar te motiveren!

Woensdag was ik de hele dag aan het werk en ‘s avonds ging ik nog met een paar huisgenoten uiteten bij La Cubanita. Logischerwijs kwam ik 10 kilo zwaarder thuis. Of het aan het vele eten van de avond ervoor lag weet ik niet, maar die volgende dag was ik zo op en niet fit dat ik besloot mijn colleges over te slaan. Liever een dagje missen, dan dat ik dadelijk ziek mijn vakantie kon beginnen. Vrijdagochtend vertrokken we namelijk naar Oostenrijk!

We vertrokken om half 6 ‘s ochtends en kwamen om 3 uur al in ons hotel aan. Een vrij korte rit dus, die ook nog eens heerlijk voor me verliep. Voor het eerst in mijn leven kon ik namelijk een reispilletje binnenhouden en hielp dat zelfs zo goed, dat ik heb kunnen lezen in de auto. Genieten dus! Wat ook genieten was, was het uitzicht toen we aankwamen. Bovenstaande foto maakte ik die avond vanuit onze hotelkamer. Mooi toch?

De dag erna begon ook gelijk goed: we werden wakker met een prachtig uitzicht én mijn vriend en ik waren een halfjaar samen. Hoe beter dan dat zo vieren?

Met dit mooie weer moesten we natuurlijk meteen de pistes uittesten! Dat was best weer even wennen – zeker voor mijn vriend, die nog nooit geskied had – maar wel weer genieten.

In het zonnetje kan natuurlijk een koffiemomentje niet ontbreken.

Ook zondag was het weer heerlijk weer. ‘s Ochtends pakte ik wat afdalingen in mijn eentje, terwijl mijn vriend nog les had. ‘s Middags gingen we met z’n tweeën skiën en natuurlijk schakelde ik hem even in als Instagram-boyfriend. Het bleek alleen al gauw dat hij nog veel te leren had, want in alle foto’s viel zijn schaduw over mij heen haha.

In Oostenrijk is vooral Kerstavond het belangrijkste moment, wat in ons hotel uitgebreid gevierd werd met een 7-gangen diner. Ik droeg een groene glitterjurk van Loavies, waar ik stiekem best wel een beetje verliefd op ben.

Het eten was echt heerlijk! Vooral het toetje vond ik geweldig: witte en bruine chocolademousse met aardbei en meringues! Genieten!