Zomer Bucket List

Vakantie

De zomer is het perfecte moment om dingen van mijn bucket list af te strepen. Door het jaar heen zijn er altijd wel dingen die ik graag wil doen en deze bewaar ik vaak voor de zomervakantie. De vakantie is namelijk het moment dat ik zeeën van tijd over heb. Tijd dus om aan dat lijstje te beginnen!

De zomer is alweer een aardig eindje op weg en dus kan ik me voorstellen dat je dit artikel aan de late kant vindt. Klopt misschien ook wel, maar hiervoor heb ik nog niet veel tijd gehad. Ik sprak eindelijk weer met een aantal vriendinnen af, moest veel werken, wat dingen regelen, ging op vakantie en de komende week ben ik nog druk bezig met het leren voor mijn herkansing. Maar vrijdagochtend de 15e, na mijn herkansing, ben ik gelijk van plan aan deze lijst te beginnen. Gelukkig hoef ik pas 1 september te beginnen dus heb ik dan nog ruim 2 weken.

1. Mijn kamer een make-over geven
Al jaren ben ik niet tevreden met mijn kamer. Of eigenlijk al sinds we in ons huis wonen, wat nu zo’n 5 jaar is. Met name mijn bed vind ik verschrikkelijk – die ik al heb ik sinds ik 9 was – en een echt nachtkastje, in plaats van een doos en boeken met daarop een mini kastje, wordt ook hoog tijd. Daarnaast is het ook de bedoeling dat mijn muren van blauw naar wit en beige gaan en dat mijn kamer een andere indeling krijgt, zodat ik mijn tv ook kan aansluiten. Veel werk dus! Na mijn herkansing ga ik gelijk met mijn zusje verf halen en hopelijk de dag erna met mijn moeder voor een bed kijken.

2. Italiaans leren 
Dit is een van de weinige dingen waar ik al wel aan ben begonnen. Al jaren heb ik dit plan. We gaan met het gezin namelijk al jaren op vakantie naar Italië en behalve een paar woordjes als buongiorno, arriverdeci en grazie, kom ik niet erg ver in het Italiaans. Vorig jaar begon ik er al mee, maar hield het niet heel lang vol. Nu ben ik weer begonnen met Duolingo, een app waarmee je allerlei talen kan leren. Iedere dag probeer ik op z’n minst 1 les te doen en het gaat al best lekker! Ik verwacht niet dat ik aan het eind van augustus me opeens perfect verstaanbaar kan maken, maar een aantal zinnen moet zeker lukken!

Zonnetje In Italië - Instagram

3. Een DIY maken
Dit idee staat al lang op de planning. DIY’s vind ik ontzettend leuk, maar ik maak ze niet zo vaak. Meestal onder het mom van ‘ik heb geen tijd’‘ik weet niet waar ik die spullen moet halen’ of ‘dan moet ik helemaal naar de stad’. Allemaal smoesjes natuurlijk. Nu gaan deze niet meer op en wordt het tijd de handen uit de mouwen te steken! Het liefste zou ik ook nog een DIY bedenken voor mijn blog, maar daar moet ik nog maar goed over gaan brainstormen.

4. Bloggen
Puntje 3 brengt me ook gelijk bij punt 4. Want naast een DIY wil ik graag ook over andere dingen bloggen. De laatste tijd vind ik het steeds makkelijker om meer te posten. Dat heb je misschien ook wel gemerkt aan de hoeveelheid posts die er online zijn gekomen. Mijn doelstelling voor de zomer is om iedere week minstens 2 posts online te plaatsen. Ik hoop dat ik dit ook vol houd als mijn studie weer begint, maar dit hangt er vanaf hoe druk ik het krijg.

5. Hardlopen
Geloof het of niet, ik heb een hekel aan hardlopen. Oké, hekel is misschien een sterk woord, maar het is nou niet bepaald mijn ding. Ik heb het één keer lang volgehouden, toen ik samen met een vriendin liep. Waarom ik dan wil gaan hardlopen? Ik moet echt wat aan mijn conditie en mijn lijn doen. Op vakantie viel het me op dat ik toch wel erg was aangekomen. Na een poging tot hardlopen, merkte ik ook gelijk dat mijn conditie flink achteruit was gegaan. Zodra het hockeyseizoen weer begint wil ik die laatste weer een beetje op peil hebben. En voordat mijn studie weer begint zou ik er ook graag weer wat kilootjes af hebben.

Tanya Burr Cosmetics - Instagram

6. Nagellak dragen
Het is misschien een suf puntje voor een bucket list, maar toch wil ik graag (bijna) iedere dag van de vakantie nagellak dragen. Niet eens puur om de nagellak, maar als ik nagellak draag verzorg ik mijn nagels ook beter en vind ik het makkelijker om ze lang te houden. Dat staat zo veel mooier! Op het moment zit ik weer in een ‘ik hou van nagellak’ periode die ik nog wel 3 weken vol moet kunnen houden.

7. Een tekening maken
Vroeger was ik gek op tekenen. Tegenwoordig doe ik het bijna niet meer. Gedeeltelijk is dat uit frustratie: mijn vriendinnen en zusje zijn allemaal hartstikke goed en aangezien ik lange tijd niet geoefend heb, voelt iedere tekening als een mislukking vergeleken met hen. Af en toe wilt er echter toch iets redelijks uit mijn handen komen en dit zou ik graag verbeteren.

8. Oude spullen verkopen
Mijn kledingkast raakt steeds voller en mijn schoenen kan ik bijna niet kwijt, terwijl ik eigenlijk de helft niet meer draag. Daarnaast heb ik nog een hele hoop andere dingen liggen die ik niet meer gebruik, maar waar ik anderen nog wel blij mee kan maken. Tijd dus om een grote opruiming te doen. Dit is gelijk een handige combi met mijn kamer make-over. Is mijn kamer weer mooi opgeruimd en heb ik een extra zakcentje (die ik weer kan gebruiken voor mijn kamer).

9. Meer foto’s maken
Een tijdlang maakte ik heel veel foto’s. Na een tijdje gaat het echter wel vervelen, iedere keer mijn zusjes, vanaf hetzelfde balkon of voor de duizendste keer onze tuin in. Toen ik eindelijk weer met Nikki afsprak, is mijn fotografie drang weer aangewakkerd. Ik wil op z’n minst een keer speciaal ergens naar toe gaan om foto’s te maken. En dan sleur ik Nikki of mijn zusje gelijk mee.

Vakantie2

10. Video’s maken
Oké, dit is een twijfelgevalletje. Ik wist eigenlijk ook niet zeker of ik hem überhaupt wel erbij zou zetten. Ik zit er al heel lang over te denken om video’s te maken. Dit deed ik al een hele tijd terug – lang voor mijn blog – op mijn YouTube kanaal. Door problemen met mijn editing software en drukte van mijn studie stopte ik voor een lange tijd met de video’s. Daarbij kwam ook nog dat ik totaal niet tevreden was met mijn video’s. Ondertussen zijn ze niet meer te vinden, maar het is altijd blijven kriebelen. Wie weet dat ik het deze zomer weer op pak.

Het is allemaal misschien een beetje veel, voor maar twee weken. Gelukkig scheelt het dat ik van vroeg opstaan houd. Ik ben dus heel benieuwd of het allemaal gaat lukken. Op 1 september zal ik natuurlijk delen hoe ver ik gekomen ben.

Heb jij nog plannen voor deze vakantie? Of heb je ze allemaal al uitgevoerd?

Instagram – FacebookTwitter 
Lifestyle, Personal
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Chantal
  maandag, 11 augustus 2014 at 09:25

  Italiaans leren <3!!!! Wat zou ik dat graag willen. Die taal is zo prachtig mooi. Ik luister geregeld naar klassieke muziek en naar Andrea Bocelli en vind het zo mooi.
  In Italie ben ik al zeker 15 jaar niet meer geweest, maar wat zou ik graag die prachtige taal willen spreken.
  Ik ga toch eens kijken naar die app, vind het wel een leuk idee :)

  • Reply
   Marlot
   maandag, 11 augustus 2014 at 09:38

   Ja prachtig hè! Wij gaan ieder jaar naar een hotel, waar mijn vader al komt sinds z’n 16e. Natuurlijk pik je wel wat dingen op, maar ik vind het zo jammer dat ik er nog zo weinig van versta. Terwijl ik het een heerlijke taal vind om naar te luisteren!

 • Reply
  Diy's for you and me
  maandag, 11 augustus 2014 at 09:46

  Haha ik heb echt precies hetzelfde met nagellak!! :)

 • Reply
  elize91
  maandag, 11 augustus 2014 at 10:23

  Ik heb nu ongeveer de helft van m’n zomerbucketlist gedaan. En de rest, ach, dat zie ik wel. Leuk om ook jouw plannen te lezen :) Bedankt voor de tip van de app waarmee je talen kunt leren! Daar ga ik eens naar kijken, want ik wil zo graag beter Grieks leren dan de 2 zinnen die ik nu kan :P En het nagellak puntje is ook heel herkenbaar voor me haha!

 • Reply
  Kaylee Joosten
  dinsdag, 12 augustus 2014 at 00:39

  Wat een leuke blogpost!

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Neem snel een kijkje.
  http://beautylookbykaylee.blogspot.nl/2014/08/liebster-award.html

 • Reply
  Bianca
  donderdag, 14 augustus 2014 at 11:41

  Dat zijn heel wat plannen! Leuke plannen! Om een DIY te maken heb ik ook altijd die ‘smoesjes’ haha. Leuke blog heb je, ik volg je nu!

 • Reply
  Evelien | Live life lovely
  donderdag, 14 augustus 2014 at 14:14

  Wat een leuke bucketlist! Italiaans leren lijkt me gaaf, maar wel moeilijk.

 • Leave a Reply