Glutenvrij December: Warme Drankjes

Drankje3

Als ik aan december denk, dan denk ik automatisch aan kou. Niet dat ik dat erg vind hoor, ik word er juist heel gelukkig van! Maar als je dan een tijdje buiten bent geweest, is het best lekker om op te kunnen warmen voor de open haard met een lekker warm drankje. Vandaar dat ik vandaag 3 heerlijke warme drankjes deel!

Laat ik me eerst trouwens even voorstellen, voor degenen die via een van de andere bloggers hier terecht is gekomen. Ik ben Marlot, een 19 jarige blogger. Ik studeer Technische Bedrijfskunde en in mijn vrije tijd doe ik naast bloggen ook nog hockeyen (maar dan in keeperspak). Ik hou me bezig met onderwerpen als Beauty, Fashion, Lifestyle en Food, onderwerpen die je hier allemaal voorbij ziet komen! Ondertussen weet ik een ruim een jaar dat ik Coeliakie heb. Glutenvrij eten is dus de normaalste zaak van de wereld geworden! Ik begin bakken en koken weer steeds leuker te vinden en dat is ook te merken op mijn blog!

Nutella Hot Chocolate

Drankje1

Maar goed, terug naar mijn receptjes. Laat ik beginnen met de makkelijkste van de drie. Een warme chocolade melk van Nutella. Klinkt dat niet goddelijk?! Juist ja! En het is nog super simpel ook! Het enige wat je nodig hebt is 250ml melk, 2 1/2 eetlepels Nutella, 1 eetlepel cacao en een snufje zout. Dit gooi je samen in een pannetje, meng je en warm je op. Zodra het warm genoeg is, kan je het in je mok gieten. Een grote toef slagroom erover (zoals het hoort) en klaar! Als je het helemaal af wilt maken kan je er nog wat chocolade snippers overheen strooien. Dat maakt het een stuk Instagram-waardiger!

Spicy Hot Chocolate

Drankje2

Drankje3

Het vorige receptje was vrij simpel en smaakt ook naar een redelijk normale chocolade melk (alleen dan net lekkerder!). Om het iets spannender te maken, kan je het volgende recept gebruiken.

Benodigdheden:

 • 250 ml melk
 • 1 eetlepel cacao
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel suiker
 • Paar druppels vanille aroma
 • Snufje chili poeder

Bereiding:

Opnieuw mag je alles in een keer bij elkaar gooien en op het vuur zetten. Terwijl je het opwarmt moet je goed blijven roeren. Zodra je mengsel warm genoeg is kan je het weer in een mok gieten. Ik deed er slagroom overheen, wat chocolade saus en snippers en maakte het af met een kaneelstokje. Natuurlijk kan je helemaal zelf bepalen wat je er nog bij doet.

Gingerbread Hot Chocolate

Drankje5

Drankje4
De laatste van de drie is zeker het lastige. Nou waren de andere gelukkig niet moeilijk, en valt deze ook reuze mee! Het enige verschil is dat je iets meer tijd kwijt bent, maar dan heb je ook wel een heerlijk resultaat!

Benodigdheden voor de siroop:

 • 50 ml water
 • 50 gram basterd suiker
 • 2 hele kaneel stokjes
 • 1 speculaasje

Benodigdheden voor de chocolade melk:

 • 250 ml melk
 • 1 eetlepel cacao
 • 1/2 eetlepel bruine basterd suiker
 • Een paar druppels vanille aroma
 • Chocolade stukjes (ik hakte drie blokjes tot stukjes)

 • De siroop

Bereiding:

Je begint met het maken van de siroop. Begin met het kruimelen van het speculaasje. Hoe kleiner, hoe beter. Doe vervolgens alle ingrediënten in een pannetje en zet het op een hoog vuur. Roer ondertussen goed en wacht tot het net kookt. Zet vervolgens het vuur laag en laat het nog even staan terwijl je goed roert. Je siroop is klaar als het een stroop-achtige structuur heeft gekregen. Bij mij duurde dit zo’n 2 minuten.

Als je siroop klaar is, haal je de kaneelstokjes eruit en gooi je de ingrediënten voor je chocolade melk erbij. Dit zet je weer op het vuur en laat je opwarmen terwijl je weer goed roert. Zodra het warm is kan je het in een mok gieten en er nog iets overheen doen. Ik wilde eigenlijk wat kruimels van het speculaasje gebruiken, maar had ze perrongeluk allemaal al doorheen gegooid. Mocht je nog wat over hebben, dan staat dit zeker leuk, bovenop wat slagroom!

Eet (/drink) smakelijk!

Ik zie me alweer helemaal zitten voor de open haard, terwijl er buiten een dik pak sneeuw ligt en ik lekker blogjes lees. Hmmm, heerlijk! Gelukkig weet ik zeker dat er deze maand genoeg leuke blogs verschijnen! Om een beetje extra te genieten van deze maand, hebben we namelijk een glutenvrije adventskalender. Iedere dag schrijft een andere blogger een blogje. Per dag gaat er weer een nieuw vakje open van de kalender en kan je dus weer een nieuw blogje lezen! Veel lees plezier!

Food, Glutenvrij December
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  De glutenvrije adventkalender 2014 | Meer dan glutenvrij
  dinsdag, 2 december 2014 at 10:08

  […] december: Lees vandaag bij de 19-jarige Marlot van Mainly Marlot over lekkere warme […]

 • Reply
  Mirjam
  dinsdag, 2 december 2014 at 10:14

  Mmmmm!
  Klinkt heerlijk!
  Vooral die spicy hot chocolat, die ga ik binnenkort eens maken. (En dan laat ik voor de kids de chilipoeder gewoon weg ;-)).
  Mooie foto’s ook. Heb je die zelf gemaakt?

  • Reply
   Marlot
   dinsdag, 2 december 2014 at 11:16

   Dank u wel! Ja zelf gemaakt :)
   De spicy is ook mijn favoriet!

 • Reply
  Kirsten
  dinsdag, 2 december 2014 at 10:51

  Oeh lekker Marlot! De foto’s van elk drankje zijn ook super.
  Ik weet vanaf oktober dat ik Coeliakie heb en ik zie behoorlijk op tegen de feestdagen… hopelijk gaat het goed komen. Fijn om te lezen dat jij nu na een jaar het de normaalste zaak van de wereld vindt.

  • Reply
   Marlot
   dinsdag, 2 december 2014 at 11:18

   Dank je wel! Ik moet zeggen dat ik de eerste keer best opzag tegen de feestdagen. Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel lekkere recepten te vinden, dat het best mee valt en het voordeel is dat niemand aan jouw eten mag zitten haha!

 • Reply
  Withlovefroms
  dinsdag, 2 december 2014 at 11:15

  Hhmmm ziet er heerlijk uit! Die eerste ga ik zeker eens proberen! <3

  • Reply
   Marlot
   dinsdag, 2 december 2014 at 11:20

   Leuk! Hij is ook echt heerlijk haha :) (zelfs mijn zusjes, die bijna niets lusten, waren het ermee eens!)

 • Reply
  Gerda
  dinsdag, 2 december 2014 at 11:53

  Lijkt mij ook heerlijk, ik hou van chocolademelk helemaal na een lange wandeling. Mooie foto’s en een leuk blog om te lezen.

 • Reply
  Sticky: #DecemberGlutenvrij: introblog + adventkalender | Home of Comfort
  dinsdag, 2 december 2014 at 12:10

  […] De adventkalender: […]

 • Reply
  Suzanna
  dinsdag, 2 december 2014 at 12:36

  Oeh warme chocolademelk gemaakt met nutella! Dat klinkt hartstikke lekker want ik ben gek op nutella. Dus ik moet dat recept maar gauw een keertje proberen.

 • Reply
  decemberglutenvrij nr.2 | Bakers and Fakers
  dinsdag, 2 december 2014 at 14:19

  […] http://www.mainlymarlot.nl  “De meest heerlijke warme dranken. #decemberglutenvrij […]

 • Reply
  Maaike
  dinsdag, 2 december 2014 at 14:21

  Klinkt supergoed! Nu heb ik echt heel veel zin in chocola, haha. Die foto’s van de spicy hot choc zijn ook echt om van te watertanden!

 • Reply
  #Decemberglutenvrij 2014 • Your Daily Intake
  woensdag, 3 december 2014 at 00:51

  […] De uitdagende decembermaand – Dion glutenvrij 2. Glutenvrij december: warme drankjes – Mainly […]

 • Reply
  Liliane
  woensdag, 3 december 2014 at 00:58

  De foto’s zien er verrukkeluk uit! De gingerbread hot chocolate lijkt me erg lekker!

 • Reply
  #decemberglutenvrij 2014 | Dion glutenvrij
  woensdag, 3 december 2014 at 10:06

  […] 2 december 2014     Mainly Marlot “Warme drankjes”. […]

 • Reply
  #Decemberglutenvrij | Creatief Glutenvrij
  woensdag, 17 december 2014 at 16:23

  […] 2014: Dion glutenvrij – De uitdagende december maand. 2 december 2014: Mainly Marlot – Warme drankjes. 3 december 2014: Ik ben glutenvrij – Zweeds chocoladebrood. 4 december 2014: Da’s […]

 • Reply
  #decemberglutenvrij adventskalender | Bakers and Fakers
  woensdag, 24 december 2014 at 12:22

  […] Mainly Marlot […]

 • Reply
  #decemberglutenvrij 2015: wie schreef wat? | Ik ben glutenvrij
  woensdag, 31 december 2014 at 09:00

  […] Mainly Marlot – Warme drankjes […]

 • Leave a Reply