25 manieren om je dag nuttig te besteden

Niets is erger dan een dag waarop je niets gedaan krijgt. Zo’n dag waarna je naar bed gaat en denkt ‘heb ik wel iets gedaan vandaag?’. Niet echt prettig. Je gaat toch liever naar bed met het gevoel dat je superveel gedaan hebt (zelfs al valt het erg mee)? Gelukkig zijn er een hoop kleine (of wat grotere) dingen die je kunt doen, die je dat gevoel geven. Vandaag deel ik daarom 25 dingen die je kunt doen om vandaag toch nog een beetje nuttig te besteden!

 1. Ruim je post op. Ken je die stapel brieven, waarvan je nog niet bedacht hebt wat je ermee moet? Daar mag je vandaag mee aan de slag.
 2. Ruim je e-mail inbox op. Niets is heerlijker dan ‘geen mail’ te zien staan. Kick-ass gevoel gegarandeerd!
 3. Beantwoord overige mailtjes. Heb jij ook een mapje met ‘mailtjes waar je ooit nog eens iets mee moet’? Daar mag je vandaag op reageren. En ja – op allemaal!
 4. Maak een budget plan. Altijd aan het einde je geld nog een stukje maand over? Vanaf nu niet meer! Met een goed overzicht weet je precies hoeveel je mag uitgeven en kan je ‘maar ik moet dat jurkje hebben’ uitgaven voorkomen!
 5. Speel of knuffel met je huisdieren. Ook zij moeten aandacht hebben.
 6. Maak een to-do lijst. Voorkom dat je dingen vergeet en maak een uitgebreide to do lijst. Of dat nou voor vandaag, een hele week of misschien wel een hele maand is. Het begin is het halve werk.
 7. Begin een nieuwe hobby. Zelfs al spendeer je maar een half uur eraan. Nogmaals, het begin is het halve werk.
 8. Maak een doelenlijst voor 2017. Inclusief een uitvoeringsplan. Goede voornemens zijn leuk, maar zonder een goed plan denk je tegen deze tijd volgend jaar weer ‘oh ja‘.
 9. Koop nieuwe notitieboekjes. Als je een verzamelaar bent als ik, is dit niet nodig. Maar mocht je geen nieuwe hebben liggen, dan is het kopen en beginnen in een nieuw notitieboekje de ideale manier om het gevoel van een frisse start te hebben.
 10. Ga foto’s maken. Mooie foto’s komen altijd wel van pas, zeker als je een blog hebt. En daarnaast is het gewoon heel leuk!
 11. Als je nog geen blog hebt, begin een blog. Een blog hebben is leuk, het kan een toevoeging zijn op je cv en je kan er heel veel van leren!
 12. Als je wel een blog hebt, geef je blog een facelift. Of het nou een grote re-design is of een paar kleine aanpassingen.
 13. Zet je telefoon op vliegtuigmodus of uit. De hele dag lang. Je zult zien dat je zoveel meer tijd over hebt!
 14. Hou bij hoeveel uur je per dag aan social media besteed. Als de hele dag onbereikbaar zijn je nog iets te ver gaat, kan je dit eens uitproberen. Op je telefoon (Android) kan je dit makkelijk bijhouden via de app QualityTime. Wedden dat je schrikt aan de eind van de dag?
 15. Maak een bucketlist. Niet alles kan je in komend jaar proppen. Maak een uitgebreide lijst met dingen die je ooit nog gedaan wilt hebben (en eventueel een stappenplan hoe je dat voor elkaar gaat krijgen).
 16. Iets kapot? Fix het. Die lamp die het al weken niet doet of dat plankje dat je nog steeds moet ophangen? Vandaag is de dag. Heb je zelf twee linkerhanden? Regel dan vandaag iemand die het voor je wilt doen.
 17. Schoon je telefoon op. Zet foto’s in de cloud (zoals op Drive of op Dropbox) en verwijder ze, verwijder apps die je niet meer gebruikt, stel een nieuwe achtergrond in, etc.
 18. Bak of kook iets nieuws. Tip: kies iets dat niet kan mislukken, zodat je er niet alleen een goed gevoel, maar ook iets lekkers aan overhoudt.
 19. Plan alle nog-te-plannen afspraken. Van werk afspraken tot een bezoekje aan de kapper of tandarts.
 20. Boek een vakantie. Af en toe moet je even de tijd nemen om te relaxen. En heb je niemand om mee te nemen? Dan ga je gewoon lekker alleen.
 21. Ruim op en maak schoon. Niets werkt beter dan in een schone omgeving werken.
 22. Werk je cv bij. Je weet maar nooit wanneer je een toffe baan tegen komt.
 23. Ruim je kledingkast op. Verkoop of geef kleding weg die je niet meer hoeft en maak wat standaard setjes. Sta je nooit meer met stress voor je kledingkast.
 24. Je favoriete blogs bijlezen. Vermaak is ook belangrijk. En dan leeg je tegelijkertijd je ‘to do’ lijst!
 25. Ruim je voorraadkast op. Gooi producten die over de datum zijn weg, bedenk een nieuwe (handigere) indeling en maak alles schoon met een sopje. De volgende ochtend is een ontbijtje pakken nog nooit zo fijn geweest!

Pin dit:

Lifestyle, Productiviteit
Vorige post
Volgende post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Dineke
  vrijdag, 30 december 2016 at 14:48

  Ik heb inderdaad ook iets geïnstalleerd als QualityTime: SaveMyTime. Echt zo handig om beter met mijn tijd om te gaan!

  • Reply
   Marlot
   vrijdag, 30 december 2016 at 16:24

   Ja, zoiets helpt geweldig hè? Ik ga er daardoor zelf veel bewuster met mijn tijd om.

 • Reply
  Mirjam
  vrijdag, 30 december 2016 at 18:10

  Is er ook zo’n app waarbij ik geen account aan hoef te maken?
  Volgens mijn dochter zit ik te veel op mijn telefoon. Terwijl ik het toch bewust doe als zij tv kijken of naar bed zijn.

  • Reply
   Marlot
   zaterdag, 31 december 2016 at 17:05

   Voor QualityTime hoef ik geen account aan te maken, maar ik heb wel Android. Mocht je een iPhone hebben, dan heeft Apple volgens mij die optie standaard in de instellingen zitten. Als je wel Android hebt, dan zou je de app even op kunnen zoeken en eventueel kijken bij soortgelijke apps, er zijn een hoop van dit soort apps te vinden.
   En herkenbaar hoor, zonder het echt door te hebben zit ik er zoveel op.

 • Reply
  Joost Kostelijk
  donderdag, 24 augustus 2017 at 13:41

  echt nuttige tips ik ga binnen een week samenwonen met mijn verloofde en ik wil mijn tijd nuttig besteden aan het huishouden en mijn hobby,s en tijd maken voor mijn vrienden en ook dat ik heerlijk van mijn liefdesleven kan genieten.
  en ik wil ander werk zo dat ik het beter naar mijn zin heb en het leven positiever kan zien om dat ik de laatste tijd half werk aan het doen ben om dat ik wil ontdekken hoe ik gelukkig word met me zelf en ook dat ik meer hulp wil om mijn doelen te bereiken.
  ik word op de dag steeds volwassener en wil het ik beste uit mijn zelf halen dat ik aandacht krijg van mensen die om me heen staan en de vrouwen door mij onder de indruk zijn van wat voor een charmante man ik ben en ik hun lief wil zijn.
  ik bekijk het leven positief want dan zijn er meerdere mensen trots op mij dat ik het leven aan kan.

 • Reply
  Kiki Vogels
  woensdag, 6 september 2017 at 15:31

  Inderdaad echt een goeie lijst met tips!
  Als ik gewoon een productieve dag moet hebben maak ik altijd lijstjes! Werkt zo goed

  Kiki
  http://www.awayofdreaming.com

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.